2022-11-15

Lägenhet i Karlatornet såld till rekordpris

 

Högst upp i Karlatornet finns fyra topplägenheter belägna 245 meter över marken.

Nu har den andra av de fyra lägenheterna sålts. Köparen får sex rum, eget spa med bastu och pool samt en takterrass på 71 kvadratmeter för köpesumman 66 miljoner kronor. Därutöver bjuds utsikt i tre väderstreck. Lägenheten sträcker sig över tre våningar på plan 71 – 73, har fönster från golv till tak och en takhöjd upp till 7,5 meter. Bostaden är en äganderätt och under sommaren 2024 beräknas lägenheten vara klar för inflyttning.

– Köparen ser Karlatornet och Göteborg som ett fantastiskt spännande boende och ett perfekt alternativ i den livssituation som hen befinner sig i. Lägenheten är ett verkligt unikt boende, som inte har någon motsvarighet i hela Europa vill jag påstå, säger Niklas Berntzon, mäklare för den genomförda försäljningen på mäklarfirman ESNY.

Karlatornet får totalt 611 lägenheter. I dagsläget är 489 av dem sålda. Inflyttningen i Karlatornet inleds i augusti 2023 och beräknas vara helt genomförd cirka sex månader senare. Byggnationen av Karlatornet befinner sig idag på våning 66 och har nått en höjd av 211 meter. Vid färdigställandet får Karlatornet 74 våningar och höjden 246 meter och blir därmed Nordens högsta byggnad och EU:s högsta bostadshus.