En ovanligt stark vision

Vi vill göra mycket av Karlastaden och det innebär att vi måste anstränga oss mer i både stort som smått för att lyckas leverera det vi vill. Vi bygger högre än vad vi brukar i Norden och det ställer förstås extra höga krav på allt från grundläggning till konstruktioner som ska klara av en riktig västkuststorm. Samtidigt vet vi att mycket avgörs i det lilla, i detaljerna, som egentligen inte bara är detaljer.

Den stora frågan är vad allt ska syfta till och det enkla svaret är att Göteborg och Sverige växer och därför behöver vi fler bostäder, hotell, nya kontor, många restauranger och butiker som ligger rätt i tiden. Kan vi hjälpa till med det är det förstås bra men vi tycker inte att det räcker. Vi vill tillföra ytterligare en dimension, något för alla engagerade att sikta på, något som leder till något större.

Det ger visionen att Karlastaden kan vara Sverige, världen och Göteborg på ett och samma ställe. En plats där liv, rörelse och rum ger nya perspektiv.

I Karlastaden är riktningen alltid framåt.

Vi bygger en helt ny miljö för många människor, här kan du ha en internationell livsstil och det blir en upplevelse som tar stora steg in i framtiden.

Läs mer om stadskoncept & arkitektur

Karlastaden är inte bara Karlastaden

Karlastaden hänger med Lindholmen, ett av både Sveriges och Europas svar på Silicon Valley. Här sjuder det av kreativitet, kunskap och här görs framstegen för framtiden av Chalmers, Ericsson, SAAB, Telenor, Volvo och många, många fler.

 

Läs mer om stadsdelen

Vi siktar på 2028 och bygger tillsammans

Fröet sattes av Serneke redan 2004 då det första fastighetsförvärvet gjordes på platsen

Idag drivs projektet av Serneke, Balder, Tosito och Hemsö.

Se tidslinjen för Karlastaden