2024-06-24

Pressbesök på våning 69

Under en exklusiv förhandsvisning fick ett antal journalister uppleva den häpnadsväckande panoramautsikten från våning 69 i Karlatornet, en av Göteborgs mest spektakulära nya byggnader. Den hisnande höjden på 220 meter erbjuder en syn som få kan matcha, och redan från första ögonkastet var det uppenbart varför denna plats kommer att bli en av stadens främsta turistmål.

Trots den svindlande höjden var det inte alla som vågade sig ut på den glasskiva som sträcker sig ut från byggnadens kant, men de som gjorde det, om än med något skakiga ben, fick en oförglömlig upplevelse. Att stå på glaset och se staden breda ut sig under sina fötter ger verkligen en känsla av att vara på toppen av världen.

Planerna för Observation Deck i Karlatornet är ambitiösa. När det öppnar för allmänheten under andra halvan av 2025, kommer besökarna inte bara att kunna njuta av en makalös utsikt över hela Göteborg, utan också av en helhetsupplevelse med middagar, bar och café i en miljö som saknar motstycke. Detta kommer att bli en destination för både lokalbefolkning och turister.

”Det är ett sätt att se hela Göteborg på bara ett ögonblick”, säger Johan Lundgren från Serneke.

Hans ord fångar essensen av vad Observation Deck handlar om: en plats där man kan ta in hela stadens skönhet och dynamik i en enda blick.

Representanter från P4 Väst, SVT, TV4 och Göteborgs-Posten var på plats för att dokumentera detta spännande tillfälle.

Här kan ni se, läsa och höra några av inslagen:

Tv4

SVT

GP

P4 Väst

Foto: Kasper Dudzik. Göteborg