2024-04-03

Vad är planen kring kvarteren i Karlastaden?

Karlatornet känner ni till, ni vet det där höga tornet på Lindholmen?
Ja, Nordens högsta byggnad.

Två kvarter står klara i stadsdelen, Capella och Karlatornet.
Störst och högst är Karlatornet med sina 73 våningar som även har en kontorsbyggnad och hotellbyggnad intill sig. Cassiopeja med 43 våningar, i nordligaste delen av Karlastaden, blir näst högst. Framför Karlatornet, mot söder, planeras kvarteren Lynx, Virgo och Callisto. I sydvästra hörnet står som sagt Capella klart och ovanför det planeras kvarter Auriga och Aries.

Mitt i Karlastaden byggs en paviljong och precis framför Karlatornet en entré, med café och restaurang, till kommande utkiksplats och restaurang på våning 69.

Men vad är planen runt omkring de kvarter som byggs upp? Vad är Karlastaden?

Lika viktigt som de kommande 6 kvarteren i Karlastaden är stämningen vi vill ha mellan dem. I Karlastaden vill vi skapa en kärna som växer med hela Lindholmen. Restauranggator, kreativa kontor, hotell och konceptstarka butiker. Här bor du tryggt och nära andra med allt du behöver runt knuten. En plats du inte vill, och inte behöver, lämna.

Karlastaden ger Lindholmen och Hisingen den stadsmiljö som saknats där. Lindholmen med Karlastaden gör att Göteborgs innerstad vidgas och äntligen tar steget över älven.

Läs mer om visionen för Karlastaden här

Du kan också läsa om hela Älvstaden, som Karlastaden är en del av, här

Karlastaden visionsbild

Karlastaden visionsbild