I Karlastaden är riktningen alltid framåt

Vi bygger en helt ny miljö för många människor, här kan du ha en internationell livsstil och det blir en upplevelse som tar stora steg in i framtiden. Allt på en yta av fem fotbollsplaner eller knappt hälften av Marstrands stad. Det ger puls.

Hus mot himlen. Stämning i luften

Högst är Karlatornet, Nordens högsta byggnad, med sina 245 meter eller 73 våningar och en krona på toppen. De andra husen siktar också högt med upp till 43 våningar och ett innehåll utöver det vanliga. Hela staden blir ett nytt landmärke för Sverige och inte minst för Göteborg.

Men, lika viktigt som husen, eller faktiskt ännu viktigare, är stämningen vi vill ha mellan dem. Den avgör om vi trivs och skapas genom vad vi ser, hör, smaker, dofter och känsel. Vi vill att stämningen andas våga mer och njut mer. Av livet.

Och så finns det en sak som är viktigare än allt annat; trygghet. Precis därför arbetar vi för den i alla dess former och när vi upptäcker något som kan bli bättre så kommer det först.

Världens bästa arkitekter och samspelare?

Alla som har byggt ett hus någon gång eller renoverat badrummet vet att nyckeln till framgång stavas ritningar och teamwork. Allt börjar förstås med riktigt bra ritningar och det är därför vi anlitat några av världens bästa arkitekter. Bakom Karlatornet står Skidmore, Owings & Merrill – SOM, världsberömt arkitektkontor med samverkan mellan arkitektur och ingenjörskonst som signum. De har bland mycket annat ritat världens högsta byggnad; Burj Khalifa. Det tyckte vi var en bra merit.

Andra arkitektkontor som är med i det stora samspelet är stockholmsbaserade Andreas Martin-Löf och Tengbom samt, Kanozi, KUB och Semrén & Månsson från Göteborg. Och så alla andra tänkbara specialister från Norconsult som står för det geotekniska till de som gör själva byggandet, våning för våning, i ur och skur.

Stark identitet och varmt hjärta

Karlastaden blir en stad i staden med stark identitet, varmt hjärta och en öppen famn. Precis som Göteborg.

Läs mer om att besöka Karlastaden