Hänger med Lindholmen

Karlastaden är inte bara Karlastaden. Karlastaden hänger med Lindholmen, ett av både Sveriges och Europas svar på Silicon Valley. Här sjuder det av kreativitet, kunskap och här görs framstegen för framtiden av Chalmers, Ericsson, SAAB, Telenor, Volvo och många, många fler. Här bor redan runt femtusen personer.

Karlastaden ger Lindolmen och Hisingen den stadsmiljö som saknats där. Lindholmen med Karlastaden gör att Göteborgs innerstad vidgas och äntligen tar steget över älven. Både visuellt, genom att tillföra nytt, attraktivt innehåll och med mer flöde av människor mellan sidorna, som i London eller Stockholm.

Varje hus har sin egen profil

Störst och högst blir Karlatornet med sina 73 våningar. Cassiopeja med 43 våningar, i nordligaste delen av Karlastaden, blir näst högst. Framför Karlatornet, mot söder, ligger Lynx, Virgo och Callisto. I sydvästra hörnet växer Capella fram och ovanför det Auriga och Aries.

Mitt i Karlastaden byggs en paviljong och precis framför Karlatornet en entré, med café och restaurang, till Observation Deck på våning 69.

 

Etablera i Karlastaden

Karlastaden blir en unik plats med människor som vill bo på ett nytt sätt, arbeta i en dynamisk miljö eller bara kommer hit för nya perspektiv.

Läs mer om att etablera i Karlastaden

Steg för steg

Projektet Karlastaden utvecklas och drivs av Sernekekoncernen. Redan 2007 presenterades idéen för första gången och 2014 utsågs det vinnande bidraget i arkitekttävlingen om Karlatornet

Se hela tidslinjen för Karlastaden